Ex-crimineel Janie H. langer vast nadat hij werd betrapt met granaat en vuurwerk

21 februari 2017 om 15:21
nl
Janie H. blijft in elk geval vastzitten tot volgende week vrijdag. Dat bepaalde de rechter-commissaris dinsdag. Een week geleden kreeg de politie de melding dat een Bredanaar zichzelf iets aan wilde doen. Toegesnelde agenten troffen Janie H. in een auto aan met een granaat en vuurwerk.
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

Hulpdiensten rukten massaal uit. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht met een robot of er explosiegevaar was. Omwonenden moesten lange tijd hun huizen uit. Ook de nabijgelegen huisartsenpraktijk werd gesloten.
'Zware crimineel'De 49-jarige H. zou ooit in criminele kringen hebben verkeerd maar zijn leven hebben gebeterd. Dat staat in een autobiografie die de analfabeet over zichzelf liet schrijven met de titel 'Jongen  van de straat'.
In een aflevering van KRO-NCRV's Jan rijdt rond, zei hij destijds: "Ik word in Breda gezien als een zware crimineel. Dus iedereen denkt nu dat het een boek wordt van een zware crimineel, maar dat is het juist niet."
Janie H. zou onlangs professionele hulp hebben gezocht, volgens zijn vriendin Antonie. Een zakelijk conflict over héél veel geld zou een grote rol spelen bij psychische problemen waar H. mee kampte. Het zou gaan om een ruzie met een vriend die een garage heeft in de straat waar Janie in de auto met explosieven werd gevonden. Een paar uur daarvoor beschuldigde hij de vroegere vriend op Facebook van oplichting.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.