Man die Bart van Lith na feest doodstak krijgt negen jaar cel

21 februari 2017 om 14:50
nl
Een 24-jarige man uit Den Bosch gaat negen jaar de cel in voor het doden van Bart van Lith. De man stak het 21-jarige slachtoffer uit Berlicum neer na een feest. Van Lith overleed twee dagen later in het ziekenhuis.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

De twee waren op 21 februari vorig jaar samen op een feestje in Berlicum. Ze kregen ruzie omdat Van Lith de vriendin van de Bosschenaar zou hebben geslagen. Het liep uit op een vechtpartij en de 24-jarige man stak het slachtoffer met een mes.
ZIE OOK: Vrienden bewijzen met veel lawaai laatste eer aan doodgestoken Bart van Lith uit Berlicum
Man ontkentDe man uit Den Bosch heeft altijd ontkend iets met de dood van Van Lith te maken hebben gehad. De rechtbank vindt echter dat er voldoende bewijs is. Zo zijn er getuigenverklaringen waaruit blijkt dat hij hem heeft neergestoken.
De rechtbank heeft er bij het bepalen van de straf rekening mee gehouden dat de Bosschenaar ontkent. Ook rekenen de rechters het hem aan dat hij heeft geprobeerd het mes te laten verdwijnen.
SchadevergoedingDe man krijgt niet alleen een celstraf, hij moet ook een schadevergoeding van ruim zevenduizend euro betalen aan de vader van Bart van Lith.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.