Jeffrey Herlings: te veel pijn om de snelste te zijn in Qatar - Omroep Brabant

Jeffrey Herlings: te veel pijn om de snelste te zijn in Qatar

21 februari 2017 om 16:12
nl
Er wordt reikhalzend uitgekeken naar het debuut van Jeffrey Herlings in de koningsklasse, maar een paar dagen voor de eerste Grand Prix in Qatar heeft de motorcrosser uit Oploo slecht nieuws: hij gaat in het Midden-Oosten nog niet meestrijden om de zege. Herlings heeft nog te veel last van zijn gebroken middenhandsbeentje.
Profielfoto van van der Zon Job
Geschreven door
van der Zon Job

De drievoudig wereldkampioen in de MX2-klasse liep de blessure twee weken geleden op bij een valpartij in Italië. Hoewel de dokter groen licht heeft gegeven om te beginnen aan de strijd om de wereldtitel, verwacht Herlings niet dat hij in Qatar een hoofdrol kan vertolken.
"Ik ga de eerste twee wedstrijden veel punten verliezen. Het wordt een gevecht tegen de pijn. Jammer, ik kon anders voor de winst gaan. Ik was echt in vorm. Nu wordt het de eerste twee wedstrijden overleven."
Wereldtitel blijft doelDesondanks blijft de wereldtitel het doel voor de motorcrosser die dit jaar is overgestapt naar de koningsklasse. Herlings geeft aan dat zijn overstap in het begin 'serieus wennen' was. "Het rijdt heel anders. Na zeven jaar MX2 was die motor mijn baby. Ik heb nog geholpen met de ontwikkeling. Dit is weer iets nieuws, met een andere rijstijl. Ik had twee tot drie maanden nodig om me aan te passen en ik haal nu nog steeds niet het maximale uit de motor."
Maar Herlings gunt zichzelf geen overgangsjaar. "Ik ga voor de titel, dat is normaal. Iedereen zat te wachten op mijn overgang naar de MXGP. Nu is het moment daar, al wordt het niet in stijl. Vanaf de derde Grand Prix hoop ik punten terug te gaan pakken. Ik kan wereldkampioen worden, maar dan moet ik wel het hele jaar overal zijn", zo hoopt de crosser uit Oploo dat hij zijn portie pech dit jaar al gehad heeft.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.