Om Fort Oranje te sluiten moet de wet worden gewijzigd en de Tweede Kamer ziet dat wel zitten

22 februari 2017 om 21:00
nl
Burgemeester Leny Poppe-de Looff van de gemeente Zundert krijgt steun vanuit de Tweede Kamer om camping Fort Oranje te sluiten. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er binnenkort een gesprek met VVD, PvdA, CDA en SP.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

Om de camping in Rijsbergen te kunnen sluiten, is er een nieuwe wet nodig. Nu kan de camping niet zomaar gesloten worden door de gemeente. Poppe-de Looff wil dus dat dit verandert.
De landelijke partijen komen hierover praten. “Het is nog niet bekend wanneer het gesprek is. In ieder geval op korte termijn, als het goed is nog voor de verkiezingen op 15 maart”, aldus de gemeentewoordvoerder.
ZIE OOK: Fort Oranje laat politie niet meer toe zonder dwangbevel: 'We zijn die intimidaties zat' Aandachtspunt taskforceDe Taskforce Brabant-Zeeland liet vorige maand al weten dat ze zich de komende jaren richt op verwaarloosde recreatieparken, zoals Fort Oranje. De parken zouden door falend toezicht criminele schuilplaatsen zijn geworden.
De taskforce is een samenwerking van het OM met gemeenten, politie, de Belastingdienst en andere instanties en moet de uit de kluiten gewassen criminaliteit in het zuiden van Nederland een halt toeroepen.
ZIE OOK: 'Verpauperde vakantieparken zijn criminele schuilplaatsen', speerpunt Taskforce Brabant-Zeeland
Serie over Fort OranjeSBS6 besteedt vanaf woensdag ook aandacht aan Fort Oranje. In een docusoap brengt Dennis van der Geest het leven op de camping in de gemeente Zundert in beeld. De serie heet Fort Oranje: camping of krottenwijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.