Student TU bouwt machine die M&M's op kleur sorteert

22 februari 2017 om 06:10
nl
Zoek jij ook altijd de rode M&M's uit de zak? Of ben je juist fan van de gele snoepjes? Dat is nu geen probleem meer. Want student Willem Pennings van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) ontwikkelde een machine die snoepjes als M&M's en Skittles op kleur kan sorteren.
Profielfoto van Wijffelaars Mariëlle
Geschreven door
Wijffelaars Mariëlle

Willem begon in mei 2016 met het ontwikkelen van het apparaat, in december was hij klaar. "Ik wilde dit al jaren doen", zegt Willem. Niet omdat hij zo'n fan is van M&M's, maar omdat hij dacht de al bestaande sorteermachines te kunnen verbeteren. "En dat is gelukt."
Want, de machine van de student Werktuigbouwkunde is niet de eerste ter wereld, maar het is wél de snelste. In 2 tot 3 minuten heeft de snoepjessorteermachine een zak van 300 gram op kleur gesorteerd.
Nog niet op de marktHet filmpje van de uitvinding van Willem is een hit op Youtube en werd al meer dan 200.000 keer bekeken. Willem: "Het filmpje is ook verspreid op social media, in totaal heeft het al vijf miljoen weergaven gehad. Echt bizar."[youtube:https://youtu.be/ceGlMV4sHnk]Of de machine ook daadwerkelijk op de markt komt, is nog maar de vraag. Dan zijn er wel wat aanpassingen nodig om het apparaat gebruiksvriendelijker te maken. "Maar het zou natuurlijk wel tof zijn", zegt Willem.
Net als Van Halen en Mariah CareyHet uitzoeken van de gekleurde snoepjes is van alle tijden, iedere snoeper heeft wel een favoriete kleur. Ben jij ook een selectieve M&M-eter? Dan verkeer je in goed gezelschap. Zangeres Mariah Carey zou alleen de blauwe chocoladesnoepjes eten en de bekende band Van Halen wil voor elk optreden een schaal M&M's. Maar dan zonder de bruine.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.