Veel weerstand tegen komst megastal: 'Waarom tienduizend varkens?'

21 februari 2017 om 23:02 • Aangepast 21 november 2020 om 03:22
nl
Tientallen inwoners van Venhorst hebben dinsdagavond hun zorgen laten blijken over de komst van een grote varkenshouderij. In het nieuwe bedrijf aan de Langstraat is ruimte voor zo'n 10.000 varkens. De buurt is daar niet blij mee.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

Omwonenden vrezen stank- en geluidsoverlast. Ook zijn ze bang dat er meer dan 10.000 varkens komen.

Wachten op privacy instellingen...

AfspraakAndré Tielemans verkocht in 2006 zijn varkensbedrijf in Boekel aan de gemeente. Op de plek van zijn bedrijf kwamen huizen. De afspraak die Tielemans met de gemeente maakte was dat hij zijn bedrijf op een andere locatie verder kon voortzetten. Dat werd de beoogde locatie in Venhorst.
Na jaren vertraging is er nu een plan voor het nieuwe varkensbedrijf. Dinsdagavond werd het aan belanghebbenden gepresenteerd. Met name direct omwonenden plaatsen hun vraagtekens bij de bouw. "Dat daar een varkensbedrijf zou komen, daar had ik rekening mee gehouden. Maar mij heeft het verrast en verbaasd waarom het een dergelijke grote omvang zou moeten hebben."

Wachten op privacy instellingen...

Het is nog niet zeker of het varkensbedrijf er daadwerkelijk gaat komen. Omwonenden kunnen bezwaar maken en dat kan de bouw alsnog dwarsbomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.