‘Sluiting Merwedebrug kan miljoenen kosten’, stelt Rijkswaterstaat

22 februari 2017 om 09:37
nl
De tijdelijke sluiting van de Merwedebrug in 2016 bij Gorinchem kan de overheid vele miljoenen kosten. Gedupeerde ondernemers hebben al voor 3,5 miljoen euro schadeclaims ingediend.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Rijkswaterstaat denkt dat de meeste claims binnen zijn, maar bedrijven hebben nog bijna vijf jaar de tijd om geld te vragen.
"De periode om claims in te dienen is tot vijf jaar na de stremming van de Merwedebrug. Een aantal bedrijven zal eerst nog de boekhouding van het afgelopen jaar op orde brengen en dan zelf beoordelen of ze een claim zullen indienen'', zegt projectleider Adri de Groot van Rijkswaterstaat tegen BNR.
Ondernemersvereniging EVO verklaarde in december tegenover Omroep Brabant dat de totale schade nog vele malen hoger is. Volgens de EVO heeft de sluiting van de Merwedebrug voor zwaar verkeer de transportsector zeker 33 miljoen euro gekost.
Vervangen brugDe Merwedebrug was vorig jaar twee maanden dicht voor vrachtwagens nadat haarscheurtjes waren ontdekt. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) trekt 389 miljoen euro uit voor het vervangen van de brug, zo maakte zij deze week bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.