Zeven jaar cel en tbs voor wurgen van eigen zus

22 februari 2017 om 11:59
nl
Een 40-jarige man uit Den Bosch is woensdag in hoger beroep veroordeeld tot zeven jaar cel en tbs. In 2013 wurgde hij zijn eigen zus, Milouda Koudad, met een elektriciteitssnoer.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

De nu 40-jarige verdachte wilde geld om drugs te kopen, maar zijn zus weigerde dat te geven. In de nacht van 16 op 17 april 2013 ging hij naar haar appartement aan De Bokkelaren in Den Bosch.
StikkenNa een ruzie raakte zij buiten bewustzijn. De Bosschenaar liet haar stikken met een elektriciteitssnoer. Daarna bond hij een vuilniszak om haar hoofd.
"Verdachte heeft daarmee een onomkeerbaar verlies teweeg gebracht en groot leed toegebracht aan de nabestaanden, in het bijzonder aan haar minderjarige zoon en dochter", concludeert het hof. De man was onder invloed van drank en drugs toen hij zijn zus ombracht.
De man kreeg in 2014 al acht jaar met tbs. Daar ging hij tegen in beroep. Justitie eiste begin deze maand een straf van acht jaar met tbs. Het gerechtshof neemt ook acht jaar als uitgangspunt, maar komt tot een lagere celstraf omdat de man minder toerekeningsvatbaar zou zijn.
[Youtube:https://youtu.be/wbci12EIDgM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.