Halve oplossing voor knooppunt Hooipolder en parallelweg voor sluipverkeer: 'Beter dan niks'

23 februari 2017 om 08:13
nl
Het is een halve oplossing, maar het is beter dan niks. Dat zeggen de provincie en de gemeentebesturen rond knooppunt Hooipolder bij Raamsdonksveer. Woensdag is er een overeenkomst getekend tussen verkeersminister Schultz van Haegen, de provincie en de gemeenten Geertruidenberg en Waalwijk.
Profielfoto van Waalen Jan
Geschreven door
Waalen Jan

Bij Hooipolder kruisen de snelwegen A27 (Breda-Utrecht) en A59 (Zevenbergen-Oss) elkaar. Het is enige snelwegknooppunt in Nederland waar nog verkeerslichten staan. Bij de plannen voor verbreding van de A27 naar twee keer drie rijstroken wordt ook dit knooppunt aangepakt, maar niet zo rigoureus dat alle verkeerslichten verdwijnen.
Geen geldIn de plannen komt er een fly-over voor het verkeer op de A59 dat vanuit het westen richting Utrecht wil. Zij hoeven niet meer voor een verkeerslicht te staan. Maar voor een tweede fly-over of een klaverblad is geen geld, zegt de minister Schultz van Haege: "We steken al ruim 800 miljoen in de hele aanpak van de A27 en houdt een keer op."
Provinciebestuurder Christophe van der Maat had het liever anders gezien, maar is ook pragmaitisch: "Je kunt wel blijven roepen dat je het anders wilt, maar als dat niet haalbaar is kun je beter kijken naar wat er nog wel kan."
SluipverkeerOm het sluipverkeer in de omgeving aan te pakken steekt de provincie 10 miljoen in aanvullende maatregelen. Zo komt bijvoorbeeld er een parallelweg langs de A59 om het sluipverkeer door de dorpjes Waspik en Raamsdonk te voorkomen.
De aanpassingen aan en rond knooppunt moeten er in ieder gavel voor zorgen dat de dagelijkse files verdwijnen. De provincie en de gemeentes in de omgeving blijven hopen dat in de verre toekomst het knooppunt zo wordt veranderd, dat ook de allerlaatste stoplichten op een snelweg in Nederland zullen verdwijnen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.