Video

Sluwe inbrekers beroven juwelier met vrachtwagentruc

22 februari 2017 om 15:11
nl
Bij Juwelier Schaap en Citroen in het centrum van Den Bosch is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Daar werd een vrachtwagen bij gebruikt. De daders maakten een hoeveelheid horloges en sieraden buit.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Rond kwart voor vijf 's nachts sloegen de dieven toe. Ze plaatsen een kleine witte vrachtwagen tegen de gevel van de juwelier aan de Kerkstraat in Den Bosch. Via de vrachtwagen konden ze een ruit op de eerste verdieping intikken en zo wisten ze de zaak binnen te komen.
"Het dak van de vrachtwagen was opengemaakt", legt Mike van Kinderen van het hoofdkantoor van Schaap en Citroen uit. "In de vrachtwagen lagen pallets opgestapeld, zo konden ze op het dak klimmen en dus bij ons naar binnen."
SchadeVia de kantoorruimte op de eerste verdieping konden de inbrekers de winkel binnenkomen. "Beneden hebben ze heel veel vernield", zegt Van Kinderen. "Alle losstaande vitrines en de vitrines aan de zijde van de Kerkstraat zijn kapotgeslagen."
De dieven namen horloges en sieraden mee. De dieven verlieten de juwelierszaak weer via de vrachtwagen. Eén inbreker zou weg zijn gerend via de Kerkstraat in de richting van de Parade.
Getuigen"We zijn blij dat er geen personeel bij betrokken is geweest doordat het 's nachts gebeurde. Vandaag moet er gekeken worden hoe groot de schade precies is. Gelukkig is het carnaval deze week, dan is het meestal wat rustiger." Wanneer de juwelierszaak weer open kan, is nog niet helemaal duidelijk.
De technische recherche heeft woensdagochtend onderzoek gedaan in de Kerkstraat. De politie heeft niemand aangehouden en is nog op zoek naar getuigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.