'Henk Krol sjoemelde met ritten van lease-auto'

22 februari 2017 om 13:11
nl
50PLUS-lijsttrekker Henk Krol zou hebben gesjoemeld met zijn lease-auto. De Eindhovenaar kreeg in 2014 een boete van bijna vijfduizend euro, omdat hij geen goede registratie kon laten zien van de ritten die hij in 2011 en 2012 met de wagen maakte. Dit blijkt uit documenten die weekblad Elsevier in handen heeft.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

De Belastingdienst zag dat er bekeuringen waren binnengekomen voor de Lexus van Krol, terwijl hij volgens zijn administratie niet of ergens anders had gereden. De Eindhovenaar, en inmiddels voorman van 50PLUS, kon daarom niet bewijzen dat hij zijn lease-auto in die jaren voor niet meer dan 500 kilometer privé had gebruikt.
'Boete was nihil'Volgens Elsevier kreeg hij, naast naheffingsaanslagen, een boete van 4920 euro. Zijn advocaat laat weten dat de boete later tot ‘nihil is teruggebracht’ nadat Krol een uitgebreide toelichting aan de Belastingdienst had gegeven. Uit de documenten blijkt dat de boete is teruggebracht tot veertig procent van de totale naheffing.
Leugen cvHet weekblad deed ook onderzoek naar het curriculum vitae van Krol. Op de site van de Tweede Kamer staat dat hij van 1962 tot 1966 het gymnasium in Venlo volgde, maar Elsevier vond een klassenfoto waaruit blijkt dat hij in 1965 op de hbs zat. De politicus heeft inmiddels aan De Telegraaf laten weten dat hij het laat aanpassen en dat hij niet weet waarom het verkeerd op de site stond.
Krol werd bij de verkiezingen van september 2012 Tweede Kamerlid voor 50PLUS. Daarvoor was hij directeur-grootaandeelhouder van de Best Publishing Group en hoofdredacteur van de Gay Krant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.