Verdachten opgepakt in zaak ontvoerde makelaar

22 februari 2017 om 14:57
nl
De politie heeft vier mannen uit Breda en Tilburg aangehouden voor de ontvoering van een makelaar in het Gelderse Nunspeet, vorig jaar december. De zaak kreeg veel aandacht omdat een buurtbewoner filmde hoe het slachtoffer werd vastgebonden en in een zwarte BMW werd gezet.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

Naast de vier Brabanders zijn er twee verdachten uit Rotterdam en Alphen aan den Rijn aangehouden. De politie heeft ook  woningen doorzocht in onder meer Breda, Tilburg, Oss en een loods in Oosterhout. Bij die zoekingen zijn meerdere spullen in beslag genomen, waaronder twee vuurwapens.
Slachtoffer uit DoornspijkDe gekidnapte man is een financieel makelaar van 53 jaar oud uit Doornspijk. Hij werd op 2 december ontvoerd door drie gemaskerde mannen. Ze stopten hem in de BMW en reden weg. Andere ontvoerders vluchtten in een Mercedesbus en de Mercedes van het slachtoffer.
ZIE OOK: Gegijzelde makelaar op afgelegen plek in Drunen gedumpt: 'Ze lieten politiepasjes zien'
Het slachtoffer was urenlang spoorloos. Hij werd uiteindelijk door de daders vrijgelaten in Drunen. Hij is diezelfde avond nog met het openbaar vervoer naar zijn huis in Gelderland gegaan.[Youtube:https://youtu.be/eD_JQKYWlmI]Contacten onderwereldNa zijn ontvoering werd bekend dat de makelaar contacten had met mensen uit de onderwereld. Zo deed hij zaken met de Gooise zakenman Jan Jaap de B., die in de speedbotenhandel zat met Willem Endstra en samenwerkte met de ex-lijfwacht van Klaas Bruinsma, wist De Telegraaf.
De politie zette een groot rechercheteam op de zaak. De zes verdachten kwamen in het onderzoek naar voren toen het slachtoffer en een 48-jarige zakenpartner van hem uit Ridderkerk werden afgeperst. Die afpersing begon in januari en beide mannen deden aangifte.
ZIE OOK: Ontvoerders Nunspeet dumpen auto in Overlangel en steken hem in de fik
Verder onderzoekHet rechercheteam onderzoekt nog wat ieders rol precies is geweest bij de ontvoering en poging tot afpersing. Ook sluit de politie meer aanhoudingen niet uit.
Alle verdachten zitten voorlopig vast. Het zestal wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.