Leerling (15) van school gestuurd na vondst drugs in kluisje: 'Cocaïne wordt niet getolereerd'

22 februari 2017 om 15:08
nl
Een 15-jarige jongen is door de directie van het Bossche Sint-Janslyceum voor onbepaalde tijd geschorst nadat dinsdagmiddag in zijn schoolkluisje drugs zijn gevonden. Volgens de politie gaat het om een aantal joints en een kleine hoeveelheid cocaïne en hasj die in zakjes verpakt was.
Profielfoto van Heijster1 Saskia van
Geschreven door
Heijster1 Saskia van

Rector Roel Scheepens zegt dat de harddrugs reden zijn om direct over te gaan tot verwijdering van de school.  "Bij sofdrugs gaan we nog het gesprek aan met leerlingen en krijgen ze een tweede kans, maar dit wordt hier niet getolereerd."
De drugs werd ontdekt bij een controle van zijn kluisje. De jongen zat in 3 mavo en volgens de rector waren er al langer aanwijzingen dat het niet goed met hem ging. "Het was meerdere mensen opgevallen dat hij met rare dingen bezig was", zegt de rector. Dat was aanleiding om zijn kluisje te controleren.
Halt-strafToen de afdelingsleider van de mavo de drugs vond, is direct de politie gebeld die de jongen hebben meegenomen naar bureau Halt. De jongen kreeg alleen een Halt-straf, omdat de hoeveelheid harddrugs volgens de politie te klein was om te bewijzen dat de jongen ook dealde.
Bij het Sint-Janslyceum gaan ze nu op zoek naar een andere school voor de scholier. Rector Scheepens: "Iemand die zo de verkeerde kant op gaat, heeft ondersteuning nodig en een andere setting."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.