Jesse Klaver noemt gronddeal PSV en gemeente Eindhoven bizar: 'Het zijn boefjes'

22 februari 2017 om 16:55
Jesse Klaver wordt niet vrolijk van financiële risico's die er worden genomen in het profvoetbal. De lijsttrekker van GroenLinks begrijpt vooral niets van het feit dat de gemeente Eindhoven de grond onder het Philips Stadion en trainingscomplex De Herdgang kocht voor 48,4 miljoen euro.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

"Het meest bizarre tot nu toe vind ik de grond onder het stadion van PSV die werd verkocht aan Eindhoven", zegt Klaver tegenover Voetbal International. De deal kreeg na onderzoek groen licht van de Europese Commissie. "Ook als het is goedgekeurd, mag je nog wel de vraag stellen of dat nou de manier is waarop je met gemeenschapsgeld omgaat."
"Vanuit Den Haag kan je makkelijk zeggen: Niet doen. Maar ja, de club is belangrijk voor de stad, men heeft er een binding mee, er zijn overal dwarsverbanden. Ga dan maar eens zeggen dat ze eigenlijk boefjes zijn", vervolgt Klaver zijn verhaal. "Dus ik snap de overwegingen wel. Maar eigenlijk is het heel gek dat een regelmatige Champions League-deelnemer op die wijze gefinancierd moet worden."
ZIE OOK: PSV ontvangt laatste vier miljoen euro van gronddeal met gemeente Eindhoven

Wachten op privacy instellingen...