Video

Luuk de Jong kijkt uit naar Feyenoord-PSV: 'Niks mooier dan De Kuip stil te krijgen'

22 februari 2017 om 18:38
nl
Luuk de Jong loopt al wat jaartjes mee en is intussen al wel het één en ander gewend. De spits werd met FC Twente én PSV landskampioen, speelde in Duitsland en Engeland en weet wat het is om schouderkloppen te krijgen, maar ook om zwaar bekritiseerd te worden. Maar ook voor hem is de komende wedstrijd tegen Feyenoord er één uit de buitencategorie.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

De Jong: "Dit soort wedstrijden worden heel groot gemaakt en er komt zoveel bij kijken. Niet alleen tijdens de wedstrijd, maar ook alles er omheen. Dat maakt het wel heel speciaal."
Duidelijk doelVoor PSV is het misschien wel erop of eronder. Bij winst doen de Eindhovenaren weer volop mee voor de titel. Bij verlies lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. Volgens Luuk de Jong heeft PSV daarom zondag ook alleen maar iets aan een overwinning.
"Als we verliezen wordt het gat wel erg groot. En zelfs met een gelijkspel kunnen we niet tevreden zijn. Er zijn gekkere dingen gebeurd, maar eigenlijk móéten we het gat terugbrengen tot vijf punten, anders wordt het wel héél moeilijk."
'Niets mooier dan publiek stil te krijgen'Tegenstander Feyenoord snakt naar de titel en zal, inclusief de aanhang, alles uit de kast halen om PSV te laten struikelen. Luuk de Jong kent de magie van De Kuip, dat kan kolken en intimideren, en kijkt daar op een bepaalde manier ook naar uit.
"Als je daar begint en het publiek gaat zo tekeer, dan heb ik altijd zo'n idee dat niets lekkerder is om dat publiek stil te krijgen. Er is niets mooier dan op dat soort plekken een goed resultaat te behalen. Vorig jaar hebben we ook in De Kuip gewonnen, dus we weten hoe dat moet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.