Yuri van Gelder ontbreekt bij EK in Roemenië, bondscoach kiest voor 'nieuwe jongens'

22 februari 2017 om 19:37
nl
Yuri van Gelder is niet van de partij bij het EK turnen, over twee maanden in Roemenië. Volgens bondscoach Bram van Bokhoven komt de ringspecialist uit Waalwijk voorlopig niet in de plannen voor. "Hij is van alles aan het doen", aldus Van Bokhoven. "We hebben ervoor gekozen nieuwe jongens een kans te geven.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Van Gelder werd op de Olympische Spelen van Rio mede op verzoek van de bondscoach naar huis gestuurd. De communicatie tussen de twee lijkt nog steeds niet optimaal.
Jeffrey Wammes bij Cirque du SuleilOok Jeffrey Wammes en Epke Zonderland zijn niet bij de voorbereiding op het EK bij de Team Challenge, een wedstrijd half maart in Stuttgart. Jeffrey Wammes werkt tot juni in Las Vegas bij Cirque du Soleil. "Hij is er nog niet voor 100 procent uit wat hij daarna gaat doen", aldus Van Bokhoven.
Zonderland begint zijn seizoen later vanwege zijn studie. Bart Deurloo is de enige turner in de selectie die vorig jaar in Rio op de Olympische Spelen uitkwam.
Het eerste team bestaat uit Anthony van Assche, Bart Deurloo, Casismir Schmidt, Bram Verhofstad en Boudewijn de Vries. Voor het tweede team zijn Michel Bletterman, Rick Jacobs, Alex Klinkenberg, Max Kooistra en Justen Zuidema geselecteerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.