Bouwbedrijf Heijmans behaalt 'dramatisch resultaat' over 2016

23 februari 2017 om 08:31 • Aangepast 21 november 2020 om 03:20
nl
De nieuwe bestuursvoorzitter van bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen windt er geen doekjes om: Ton Hillen noemt het resultaat van zijn bedrijf over 2016 dramatisch. In totaal werd er - zoals Heijmans al waarschuwde - een verlies geleden van 110 miljoen euro.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

De grootste oorzaken zijn twee probleemprojecten waar Heijmans vorig jaar mee te kampen had: de bouw van de Energiefabriek in Tilburg en de aanleg Westfrisiaweg in Noord-Holland.

Wachten op privacy instellingen...

Nieuwe afsprakenDe probleemprojecten kostten Heijmans in 2016 in totaal 90 miljoen euro en er moesten nieuwe afspraken met de opdrachtgevers worden gemaakt om verdere verliezen te voorkomen. Ook gaat het bouwbedrijf zich volledig op Nederland richten.
Onder druk van de banken verkoopt Heijmans de Belgische bedrijven. In ruil daarvoor zijn de financieringsafspraken verlengd tot 1 juli 2019, waarmee volgens Hillen "de continuïteit van de onderneming is gewaarborgd".

Wachten op privacy instellingen...

ContrastDe omzet van Heijmans daalde vorig jaar naar 1,9 miljard euro, waar dat in 2015 nog 2 miljard euro was. In dat jaar leed het bedrijf een nettoverlies van 27 miljoen euro. Daarmee staan de resultaten van Heijmans in contrast met de conclusie van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat 2016 voor bouwbedrijven in Nederland een goed jaar was. Over alle bedrijven genomen groeide de omzet juist met 6,3 procent.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.