Terreurverdachte zocht op 'hoe dood ik iemand met een mes' en 'hoe reis ik in en uit strijdgebied' - Omroep Brabant

Terreurverdachte zocht op 'hoe dood ik iemand met een mes' en 'hoe reis ik in en uit strijdgebied'

23 februari 2017 om 14:47
nl
De 23-jarige Hasan A. die in augustus in Eindhoven werd opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf, blijkt te hebben gegoogeld met zoektermen als ‘hoe vermoord ik iemand met een mes’. En ‘hoe kom ik in en uit strijdgebied’. Ook had hij volgens justitie allerlei informatie over vliegbasis Volkel en hoe hij het terrein zou kunnen benaderen en zocht hij naar informatie over een generaal en premier Rutte.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Dit bleek donderdagochtend in de rechtbank in Rotterdam waar een zogenoemde pro forma zitting was. [tweet:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/834683344004718592][tweet:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/834683884122030080]De rechter besloot dat Hasan A. drie maanden langer vast moet zitten. Daarbij moet hij zich melden in het Pieter Baan Centrum. Iets dat hij zelf niet wil. "Heb slechte ervaringen met psychologische onderzoeken", zei hij.
Een voorlopige conclusie van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie is dat hij psychiatrische problemen heeft en een persoonlijkheidsstoornis. Volgens het OM heeft de verdachte een historie van agressie met straatroven en overvallen. Ook heeft ook toen hij vast zat beveiligers aangevallen.
De advocaat van de verdachte en de verdachte zelf zijn het niet eens met de beschuldigingen van het Openbaar Ministerie. De verdachte zou namelijk al zes jaar geen strafbaar feit meer hebben gepleegd. "Ik was bezig mijn toekomst op te bouwen. Ik had afscheid genomen van mijn slechte vriendenkring", zegt A. Hij noemt de beschuldigingen belachelijk.
[tweet:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/834692995068858368]Hasan A. werd op vrijdagavond 20 augustus gepakt terwijl hij met een bivakmuts over z'n hoofd door Eindhoven reed.[tweet:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/834690481548300288]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.