Video

Huub Stevens: PSV wint met 1-2 in De Kuip en competitie wordt pas op laatste dag beslist

23 februari 2017 om 17:00
nl
Ondanks de forse achterstand op Feyenoord, denkt Huub Stevens dat PSV zondagmiddag in De Kuip de competitie nóg spannender gaat maken. "Voor PSV is iedere wedstrijd vanwege de achterstand een finale. De ploeg kan zich niets meer permitteren. Maar ik hoop en verwacht een 1-2 overwinning en dat de competitie pas de laatste speeldag beslist wordt."
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Volgens de oud-speler én trainer van PSV is een overwinning in De Kuip niet ondenkbaar. "Voor de winterstop speelde PSV niet goed, maar was het hier in Eindhoven wel de betere ploeg tegen Feyenoord. Hoewel de Rotterdammers toen met de punten naar huis gingen. Dat kan in Rotterdam dus weer rechtgezet worden."
PSV moét winnen, anders is het uitgeschakeldHoewel Feyenoord snakt naar de eerste titel in dit millennium, ligt de druk zondag volgens Stevens toch vooral bij PSV.
"Natuurlijk kan Feyenoord voor het eerst sinds lange tijd weer kampioen worden, maar PSV móét. Die kunnen zich niks meer veroorloven. Als het een gelijkspel wordt, is Feyenoord de morele winnaar en ik denk dat PSV dan uitgeschakeld is."
De mentaliteit van GuardadoVolgens Stevens zal de slag op het middenveld bepalen of Feyenoord of PSV als overwinnaar van het veld stapt. "Wie spelen er bij Feyenoord en wat kan PSV daar tegenover zetten? Daarbij zal Guardado voor PSV belangrijk zijn. Hij is een qua mentaliteit een echte winnaar en kan in zo'n wedstrijd bepalend zijn."
Dat de ambiance in De Kuip verlammend kan werken op PSV gelooft Stevens niet. "Ik denk dat beide teams wel weten wat ze te wachten staat. Die ambiance kan wel invloed hebben op de scheidsrechter. Soms laat die zich wel imponeren."
Afscheidswedstrijd Schalke '04-Inter MilaanOver drie maanden kan Huub Stevens zich officieel ex-trainer en voetbal-pensionado noemen. Op 21 mei zit hij nog één keer op de bank als coach van Schalke '04, de club waar hij in 1997 de UEFA Cup mee won. Exact 20 jaar later wordt die finale tegen Inter Milaan nog eens overgespeeld en dan zal Stevens voor het laatst op de bank zitten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.