'Sorry PSV', KNVB-directeur Gijs de Jong duimt deze keer voor 'volksclub' Feyenoord

23 februari 2017 om 15:46
nl
KNVB-directeur Gijs de Jong hoopt dat Feyenoord komende zondag wint van PSV. De geboren Brabander geeft in zijn column aan dat hij in functie zijn gevoelens voor de Eindhovense ploeg kan uitschakelen, maar ook als hij niet in functie is duimt hij een keer voor de Rotterdammers.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

"Als KNVB-man moet je objectief zijn bij zo’n wedstrijd", schrijft De Jong in zijn column bij de KNVB. "Als geboren Brabander zal het niemand verbazen dat ik een hart voor PSV heb, maar ik kan dat goed uitschakelen als ik in functie ben. En zelfs als ik even niet in functie ben, durf ik mijn voorkeur over de uitslag van zondag best te geven."
"Ik zal thuis duimen voor Feyenoord", is De Jong stellig. "Ja, sorry Eindhoven, maar ik meen dat."
'Volksclub eindelijk op drempel van landstitel'Vanwege de recente geschiedenis zonder kampioenschap en alle perikelen binnen de club gunt De Jong Feyenoord de titel. "Die ongelooflijk grote club Feyenoord, komend van zo ver, jaar in jaar uit geploeterd om financieel en ander onheil af te wenden, eindelijk staat die volksclub weer op de drempel van een landstitel."
"Met zo’n enorme achterban is het goed voor het hele voetbal, dat Feyenoord kampioen wordt. Als je als nationale topclub al zó lang geen rol van betekenis hebt gespeeld in de titelstrijd, mag het wel weer een keer. Eén keertje", aldus De Jong.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.