Sloopkogel dreigt voor Theater Midi in Tilburg

23 februari 2017 om 18:15
nl
Theater Midi in Tilburg wordt hoogstwaarschijnlijk gesloopt. Het college van B en W van Tilburg schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat het gebouw een nieuwe eigenaar krijgt en dat die plannen heeft om de locatie te 'herontwikkelen'.
Profielfoto van van der Plas Alice
Geschreven door
van der Plas Alice

Theater Midi was de afgelopen vijf jaar dicht. Het was in handen van Joris Duijsters en Hein Heffels, die het gebouw nu hebben doorverkocht. Volgens Duijsters is de kans groot dat het gebouw nu gesloopt wordt. "Ik zeg dit met pijn in het hart, maar in deze staat kun je er niets mee."
DruppelToen Duijsters en Heffels het theater kochten, hadden ze goede hoop dat het theater nieuw leven ingeblazen kon worden. Maar dat is niet gelukt. Volgens Duijsters is het gebouw in te slechte staat om goed geëxploiteerd te worden. "Vier maanden per jaar staat hier een paar centimeter water in de kelder en dat is de horeca-functie."
Volgens Duijsters was de druppel de komst van een woontoren bij theater Midi. "De geluidsisolatie van Midi bleek ook niet goed te zijn. Dat betekende dat de geluidsbelasting van het theater omlaag moest," zegt Duijsters. "We konden dan alleen overdag nog wat theater maken, dat was niet te doen. Als het gebouw nog in goede staat was geweest, dan hadden we het gehouden."
Bewogen geschiedenisTheater Midi kent een bewogen geschiedenis. Het theater heeft verschillende exploitanten en eigenaars gehad, zoals 'Adje', bekend van Paul de Leeuw. Maar niemand slaagde erin het theater overeind te houden. Het theater was een hoofdpijndossier voor de gemeente Tilburg. Zo moest onder andere burgemeester Vreeman het veld ruimen.
Het is onduidelijk wat er op de plek van het Midi-theater terugkomt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.