Klokkenluidende piloot mag niet vliegen: kort geding tegen Ministerie van Defensie

23 februari 2017 om 16:06
nl
De klokkenluider van Vliegbasis Eindhoven heeft een kort geding aangespannen tegen het Ministerie van Defensie. Dit vanwege het vliegverbod dat hij heeft gekregen. Volgens een dienstbevel mag luchtmachtpiloot Victor van Wulfen sinds begin deze maand niet meer op Schiphol komen.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Daar werkt hij inmiddels voor de Kustwacht. Formeel is de reden dat Van Wulfen, de klokkenluider, te veel aan zijn hoofd heeft. Maar de piloot en zijn advocaat twijfelen aan die verklaring.
LEES OOK: Minister gooit het op emotie om vliegverbod klokkenluider uit te leggen
De piloot voelt zich prima in staat om te vliegen. Het lijkt er volgens zijn advocaat op ‘dat een klokkenluider de mond wordt gesnoerd’.
Kort geding: 6 maartVan Wulfen trok vijf jaar geleden aan de bel over vliegveiligheidsincidenten op de vliegbasis Eindhoven waar hij toen werkte als piloot op een Hercules-vrachtvliegtuig. Hij kreeg gelijk en werd in 2015 gerehabiliteerd.
LEES OOK: 'Het is hoog tijd schoon schip te maken op Vliegbasis Eindhoven', zegt SP-Kamerlid Jasper van Dijk
Het kort geding tegen het Ministerie van Defensie dient op 6 maart bij de rechtbank in Den Haag.
Parlementaire ondervragingDe SP dient donderdagavond een motie in om een parlementaire ondervraging te houden over de zaak. Met dat middel kunnen getuigen onder ede worden gehoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.