Incubate stopt ermee omdat niemand het festival wil subsidiëren

23 februari 2017 om 16:41
nl
Festival Incubate in Tilburg stopt er mee. Incubate vindt het financieel niet verantwoord om door te gaan nu zowel het rijk, de provincie als de gemeente hebben besloten Incubate niet te subsidiëren. "Als er op al die niveaus geen vertrouwen is, moet je reëel zijn", zegt Miriam van Ommeren van Incubate.
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

[tweet:https://twitter.com/nonobody/status/835069238922604544]
Incubate was vooral een muziekfestival maar in de loop der jaren kwamen ook allerlei andere kunstvormen aan bod, zolang ze tenminste niet 'middle of the road' waren. Het festival trok fijnproevers uit de hele wereld maar was voor de Tilburgers soms wat onzichtbaar dioor de vele verschillende verschijningsvormen. In de loop der jaren is een groot aantal baanbrekende bands voor Incubate naar Tilburg gekomen.
[youtube:https://youtu.be/06hc5oCRBAM?list=PLoxMxTpl6a-oGPF75KIGFAfPLUiYjzdfb]
Gered van faillisementIn 2015 hebben de provincie en de gemeente Tilburg Incubate van een faillisement gered met een subsidie van drie ton. Incubate trok dat jaar 20.000 bezoekers, dat waren er zesduizend minder dan waarop gerekend was.
[tweet:https://twitter.com/peterbruyn/status/834768512199643138]
In 2012 kreeg Incubate een positieve beoordeling van het Fonds Podiumkunsten. Omdat het Fonds toen te weinig geld had, kwam het uiteindelijk niet tot een subsidie. Bij de subsidieaanvragen voor de komend jaren kreeg Incubate overal nul op het request. Vandaar dat de organisatie nu besloten heeft het festival te staken.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.