Omroep Brabant-repo's over Woenselse Poort en Amanda Todd genomineerd voor NL-Awards

23 februari 2017 om 17:24
nl
Omroep Brabant heeft twee nominaties in de wacht gesleept voor de NL-Awards, de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste nieuwsproducties van de regionale omroepen. De jury nomineerde in de categorie 'eigen nieuws' een online-themapagina over misstanden binnen de tbs-kliniek De Woenselse Poort. In de categorie 'duiding' is een televisiereportage over de zaak Amanda Todd genomineerd.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De themapagina 'De Woenselse Poort' is van de hand van Marcel Huisman en Sebastiaan Quekel. De pagina staat vol met interviews met betrokkenen, cliënten, (oud-)medewerkers, bestuurders en politici waaruit een onthutsend beeld van tbs-kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven naar voren komt.
Conclusie was dat de veiligheid van cliënten en medewerkers van psychiatrische kliniek De Woenselse Poort op het spel staat. De Omroep Brabant-berichtgeving leidde tot Kamervragen en uiteindelijk tot een grondig onderzoek van de Inspectie voor Veiligheid en Justitie.
De Zaak Amanda ToddOmroep Brabant ontdekte het verband tussen de arrestatie van Tilburger Aydin C. en de zaak Amanda Todd. Het verhaal van het Canadese tienermeisje dat zelfmoord pleegde nadat ze jarenlang werd afgeperst via internet. Omroep Brabant reisde af naar Canada waar het nieuws rondom de arrestatie van Aydin C. insloeg als een bom.
De televisiereportage maakt duidelijk dat de problematiek van online pesten niet stopt bij de landsgrenzen, maar een universeel probleem is. De Zaak Amanda Todd werd gemaakt door Tessel Linders, Sandra Kagie en Mathijs Pennings.
De Zaak Amanda Todd:[youtube:https://youtu.be/HT0o-bCnugo]
De NL-Awards worden op woensdag 22 maart 2017 voor de vijftiende keer uitgereikt tijdens de ROOS-Dagen, het jaarlijkse congres voor regionale programmamakers dat deze keer plaatsvindt in het Natlab in Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.