Kapotte dakkapellen en omgewaaide bomen, schade door stormachtig weer

23 februari 2017 om 23:10 • Aangepast 21 november 2020 om 03:20
nl
Schade aan gebouwen en veel bomen die zijn omgewaaid. Het stormachtige weer zorgde donderdag voor problemen in de provincie. De brandweer kreeg tientallen meldingen binnen. Voor zover bekend viel er één gewonde.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

Op de Boekelsedijk in Zeeland viel een boom op een rijdende auto. Volgens een getuige zaten er een vrouw en drie jonge kinderen in het voertuig. Ze raakten niet gewond. De auto is wel flink beschadigd.
In Eindhoven kwam aan de Dirk Boutslaan een boom op een rijdende Mercedes terecht. De vrouw die in de auto zat, is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...

Ook in Den Bosch en Oosterhout belandden er bomen op auto's. Hierbij ging het om geparkeerde wagens. De ene auto liep meer schade op dan de ander.
Een deel van een dakkapel vloog door de lucht in Waalwijk. Volgens een omstander was de bovenkant losgeraakt en schoot het materiaal over de woning heen. Het kwam op de weg terecht, waar op dat moment niemand reed. Er raakte dus ook niemand gewond.
Ook aan de Van Evertseweg in Breda redde een dakkapel het niet. Daar raakte de bovenkant los door de harde wind. In Udenhout waaide een gevelplaat van een bedrijfspand. Een plat dak waaide van een huis in Den Bosch af. Omliggende woningen raakten ook beschadigd.
In Etten-Leur stortte een plafond van een pas opgeleverd gebouw naar beneden en in Veghel viel een golfplaten zijwand van een loods aan de Huygensweg om.

Wachten op privacy instellingen...

In een woonwijk in Tilburg waaide er een flinke boom om aan de Hullebrockstraat. Ook gingen er verschillende bomen om in onder meer Den Bosch, Eindhoven, Helmond, Deurne en Breda.

De brandweer in Oudheusden rukte uit voor een boom die om dreigde te vallen langs de N267. De weg werd uit voorzorg afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.