'Fort Oranje moet zo snel mogelijk dicht', Asscher spreekt van maffia-achtige toestanden

23 februari 2017 om 18:37
nl
"Fort Oranje in Rijsbergen moet dicht. Als daarvoor wetgeving moet worden aangepast, dan gaan we de gemeente Zundert helpen." Voor Lodewijk Asscher, vicepremier en lijsttrekker van de PvdA bij de komende Tweede-Kamerverkiezingen, staat het als een paal boven water.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Fort Oranje moet zo snel mogelijk gesloten worden. Hij zei dat donderdagmiddag na een bezoek aan de probleemcamping in Rijsbergen in de gemeente Zundert. Asscher vindt dat er sprake is van maffia-achtige toestanden, die onacceptabel zijn. Hij werd bij het bezoek vergezeld door wijkagent Marijn van Zundert. Daarvóór had de bewindsman al gesproken met de burgemeesters Leny Poppe-De Loof van Zundert en Paul Depla van Breda.
'Aanpakken die uitwassen'"Dit zijn praktijken die je in Nederland niet mag accepteren. De situatie in Fort Oranje geeft weer dat de overheid onvoldoende in staat is criminele uitwassen tegen te gaan. Die moeten aangepakt worden, maar we moeten ons ook bekommeren om de mensen die hier wonen en die worden uitgebuit", aldus Asscher.
Op de camping wordt geregeld opgetreden tegen hennepkwekerijen en prostitutie.
Tweede bezoek AsscherHet was niet voor het eerst dat Asscher er poolshoogte kwam nemen. Vorig najaar liet hij er zijn gezicht ook zien. "Het kan niet zo zijn dat kwetsbare mensen de dupe zijn van de deplorabele situatie, die ik hier aantref", zo zei hij. Hij beseft ook dat sluiting niet van de ene op de andere dag mogelijk is.
Eerder deze donderdag liet Foort van Oosten, Tweede-Kamerlid voor de VVD, zich in vergelijkbare bewoordingen uit. Burgemeester Poppe-De Loof zal geduld moeten hebben. Desondanks gaat Asscher zich sterk maken voor een snelle aanpak.
'Camping of krottenwijk'De reacties uit Den Haag volgen op de eerste aflevering, woensdagavond, van een serie op SBS6. In 'Fort Oranje: camping of krottenwijk'  besteedt programmamaker en oud-judoka Dennis van der Geest aandacht aan het vaak troosteloze leven dat mensen er leiden.
Een inwoner van Breda reageerde ook op de docusoap. Hij is een Facebookpagina begonnen: 'Red de mensen op  Fort Oranje'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.