Onderhoudsbeurt niet goed uitgevoerd: in zomer drie weken geen treinen over Moerdijkbrug

23 februari 2017 om 19:25
nl
Treinen kunnen in de zomer drie weken niet over de Moerdijkbrug omdat een grote onderhoudsbeurt niet goed is uitgevoerd. Daarom moet het spoor helemaal worden vervangen over een lengte van een kilometer. Dit gebeurt van 25 juli tot en met 11 augustus.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Tijdens die periode rijdt er geen enkele trein over de brug tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe.
'Vakantie: dus minder last'Het was al bekend dat het spoor vervangen moest worden, maar nog niet precies wanneer. Er is volgens spoorwegbeheerder ProRail bewust voor gekozen om het midden in de zomer te doen. Het is dan vakantie, dus hebben minder reizigers en verladers van goederentreinen last van de stremming.
Het is niet bekend hoeveel het onderhoud kost. De Nederlandse Spoorwegen gaan vervangend vervoer regelen voor reizigers tussen Roosendaal/Breda en Dordrecht. Er moet nog worden besloten hoe dat er uit gaat zien.
'Erg vervelend'Niets doen is volgens ProRail geen optie. “We vinden het erg vervelend voor iedereen die daar over het spoor reist, maar het in het belang van reizigers, vervoerder en verladers moeten we deze werkzaamheden verrichten. Anders kom je straks onverwacht stil te staan. En dat is nog veel vervelender”, aldus een woordvoerder. Tot de zomer zal het spoor om de twee weken op gebreken worden gecontroleerd.
Geen gevolgen voor HSL-ZuidDe stremming heeft geen gevolgen voor de HSL-Zuid. Die rijdt over de brug ernaast.
Totdat de spoorstaven vervangen zijn, blijven de snelheidsbeperkingen op de Moerdijkbrug van kracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.