Steeds meer steun voor sluiting Fort Oranje, burgemeester voelde zich vaak roeper in de woestijn

23 februari 2017 om 22:33 • Aangepast 21 november 2020 om 03:19
nl
Ze voelde zich vaak een roeper in de woestijn. Maar nu vicepremier Lodewijk Asscher donderdag heeft gezegd dat camping Fort Oranje in Rijsbergen snel dicht moet, hoopt burgemeester Leny Poppe-De Looff van Zundert dat er snel een eind komt aan wat Asscher 'maffia-achtige toestanden' noemt.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

"Ik voel nu écht dat dit het moment is dat de landelijke politiek hier gevoel bij krijgt. Er is tijdens het bezoek van Asscher gesproken over het feit dat de huidige wetgeving niet toereikend is. Hopelijk leidt dat tot een oplossing", aldus Poppe-De Looff.
VrijplaatsDe burgemeester begon in 2009 'niet voor niets' met het uitvoeren van integrale acties. "Toen is Fort Oranje als vrijplaats betiteld. Er zaten zware criminelen op de camping en die hebben hun heil elders gezocht. Zij hebben de druk van de gemeente gevoeld."
ZIE OOK: 'Fort Oranje moet zo snel mogelijk dicht', Asscher spreekt van maffia-achtige toestanden
Jan Engel, zoon van eigenaar Cees Engel van Fort Oranje, vindt dat de camping door toedoen van de gemeente is verpauperd. De burgemeester is het daar niet mee eens: "Nee, hij had het nooit zover mogen laten komen".
UitplaatsingenVolgens Engel heeft de burgemeester ook bewust zorg weggehouden bij kwetsbare mensen op Fort Oranje, waardoor de situatie uit de hand is gelopen. "Totale onzin. De afgelopen twee, drie jaar is er intensieve begeleiding en zorg geweest vanuit de GGD en andere maatschappelijke organisaties. Er zijn uitplaatsingen geweest, maar ik kan niet in één keer dat hele park aanpakken."
ZIE OOK: Snelle sluiting Fort Oranje? Vergeet 't maar
Vorig jaar waren er 260 inschrijvingen voor de omstreden camping. "Als we het leeghalen, vult de camping zich vanzelf weer. Dit kan geen jaren meer duren. Er moet een eind komen aan deze praktijken."
Aangifte tegen AsscherHet bezoek van Asscher aan de camping krijgt nog een staartje. Engel gaat aangifte doen tegen de minister. "Ik wist helemaal niet dat hij op bezoek kwam. En wat ik extra kwalijk vind aan deze zaak, is dat de minister werd begeleid door de wijkagent. Juist hij weet hoe het hier werkt en dat er spanningen zijn", laat Engel in een reactie weten.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.