Jonge medewerkers nemen Roosendaalse thuiszorg over: 'Zij kunnen nog geen vaatdoek uitwringen' - Omroep Brabant
Video

Jonge medewerkers nemen Roosendaalse thuiszorg over: 'Zij kunnen nog geen vaatdoek uitwringen'

24 februari 2017 om 01:30
nl
Tientallen thuiszorgmedewerkers van DAT en TWB uit Roosendaal zijn boos nu de gemeente na een jarenlange samenwerking niet meer met hen, maar met een Schiedamse thuiszorgorganisatie in zee gaat. Ze vrezen voor hun baan én voor de kwaliteit van de zorg. En daarom kwamen de medewerkers en enkele cliënten donderdagavond voor het raadhuis in Roosendaal bijeen om hun ongenoegen te uiten.
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Door een Europese aanbesteding neemt het Schiedamse Axxicom vanaf juli de thuiszorg in Roosendaal over. En vooral doordat er geluiden opgaan dat dit bedrijf met jonge mensen wil gaan werken, is er veel ophef.
Jong personeel"Het is al bekend geworden dat het nieuwe bedrijf uit Schiedam vooral jonge mensen wil aannemen. Dan kunnen wij daar wel solliciteren, maar dan weet je dat je het toch niet meer gaat worden", zegt Odile Boonen.
Odile heeft al jarenlang dezelfde cliënt. Ze vindt het verschrikkelijk dat dat binnenkort is afgelopen. "Kijk, als je met pensioen gaat, dan laat je de cliënt langzaam kennis maken met een nieuw gezicht. Dan laat je ze een paar keer invallen. Nu is dat in één keer afgelopen. Ik ben gelijk weg. Dat is verschrikkelijk voor ze."
'Wij zijn niet zomaar te vervangen'Zorgmedewerker Mia: "Mijn cliënten zeggen: wat moet je met die jonge dingen? Die kunnen bij wijze van spreken nog geen vaatdoek uitwringen. Ik werk al jaren bij dezelfde persoon en daar heb ik een band mee opgebouwd. Ik weet welke zorg zij nodig hebben. Dat is niet zomaar te vervangen."
Wethouder Corné van Poppel heeft aangegeven dat hij erop toe zal zien dat de nieuwe organisatie zich maximaal zal gaan inspannen om het personeel uit Roosendaal over te nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.