Brabantse verzekeraars: 'Stormschade lijkt mee te vallen'

24 februari 2017 om 13:03
nl
De schade door de storm van donderdagavond en -nacht lijkt mee te vallen. Dat zeggen de Brabantse verzekeraars ZLM en Interpolis.
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

Het stormachtige weer veroorzaakte donderdag overlast in onze provincie. Aan het begin van de avond werden snelheden van honderd kilometer per uur gemeten.
Weggewaaide trampolineOp verschillende plekken waaiden bomen om en in Beek en Donk werd een dak van het muziekcentrum afgeblazen. Bij verzekeraars ZLM en Interpolis in Tilburg kwamen tot vrijdagochtend tien uur respectievelijk tweehonderd en achthonderd schademeldingen binnen. Volgens de verzekeraars is dat een meevaller. "We hebben geen meldingen gekregen van spoedeisende schade", aldus Maroesja Hupkes van Interpolis.
"Er zijn vooral meldingen binnengekomen over kapotte dakpannen, omgewaaide bomen en bij iemand is de trampoline weggewaaid", aldus de verzekeraar. Ook bij ZLM vielen de meldingen mee. "Het was niet de megastorm die voorspeld was en dus vallen ook de meldingen mee. Bij ons zijn vooral veel omgewaaide schuttingen gemeld."
Ook in de agrarische sector valt de schade mee, volgens Interpolis. Tot vrijdagochtend tien uur kwamen vijftig schademeldingen binnen, vooral uit de glastuinbouw.
10 miljoenOok in de rest van het land lijkt de stormschade mee te vallen. De harde windstoten hebben voor minder dan 10 miljoen euro aan schade aangericht. Dat is de eerste schatting van het Verbond van Verzekeraars. Volgens het Verbond van Verzekeraars kwamen de meeste schademeldingen uit de kustgebieden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.