Voorzitter Kemphanen 'superkwaad' na geldboete, strafpunten en reglementaire nederlaag

24 februari 2017 om 20:02
nl
De Kemphanen uit Eindhoven hebben een boete van vijfhonderd euro gekregen voor het feit dat ze van het ijs zijn gestapt. Daarnaast krijgt de club voor die actie twee punten in mindering en verliest het de wedstrijd tegen het Belgische Herentals reglementair met 5-0. Kemphanen-voorzitter Jan Willem van Stuijvenberg is 'superkwaad'.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

"Het is altijd zo dat je twee punten in mindering krijgt en de wedstrijd met 5-0 verliest als je vertrekt, dat zijn de regels", zegt Van Stuijvenberg. Dat wisten De Kemphanen ook. "Maar het was zo extreem dat we gewoon weg wilden gaan daar."
Van Stuijvenberg kan leven met de strafpunten en de reglementaire 5-0 nederlaag, maar de geldboete zit hem niet lekker. "En de opmerking dat we het ijshockey ernstige schade hebben aangebracht gaat helemaal te ver. Onze trainer wilde dat onze jongens veilig thuis zouden komen, maar ook de tegenstander. Anders was het uit de hand gelopen, dan was het echt knokken geweest. Dat wilden we voorkomen. In het belang van de veiligheid."
ZIE OOK: Welles nietes na vechtpartij tussen ijshockeyers Kemphanen en Herentals
'Slecht argument van scheidsrechter'Het verhaal gaat dat er al in de warming-up rake klappen zijn uitgedeeld, de arbitrage had echter niets gezien. "Dat is vreemd. Er zijn drie scheidsrechters, maar niemand van hen heeft de warming-up bekeken. Terwijl dat een belangrijk onderdeel is. De aanstelling van scheidsrechters is ook vreemd te noemen. Iedereen weet dat Kemphanen - Herentals een beladen wedstrijd is. In de thuiswedstrijd hadden we de 'zwaarste' scheidsrechter, nu niet."
Na de warming-up was er al overleg met de scheidsrechter om de wedstrijd niet door te laten gaan. "Toen heeft hij ermee gedreigd dat we nooit in de play-offs uit zouden komen bij een vertrek. Dat had hij nooit mogen zeggen. Hij heeft ook letterlijk gezegd dat dit voor zijn cv een belangrijke wedstrijd was. Een slecht argument. Uiteindelijk hebben we nog een periode gespeeld, maar daarna zijn we vertrokken."
'Volgende keer is het op de parkeerplaats'Kemphanen hoopte dat er na het aanhoren van het hele verhaal geen geldboete uitgedeeld zou worden. Volgens Van Stuijvenberg is de straf die nu is gegeven een vrijbrief richting toekomst. "Met alleen twee punten in mindering en de 5-0 nederlaag had ik kunnen leven. Maar dit klopt niet met wat we hebben gedaan. En nu was het tijdens de warming-up, volgende keer kan er iets gebeuren op de parkeerplaats of via berichtjes per telefoon. Dat wil je voorkomen."
Van Stuijvenberg kan verder geen actie meer ondernemen richting de bond. "Wel gaan we aangifte doen tegen twee spelers van de tegenpartij. En verder richten we ons vooral op 5 maart, dan spelen we in de finaleronde in een uitverkocht huis. Het is lang geleden dat we in de finale hebben gestaan, dat is mooi."
ZIE OOK: 'Dit was too much', voorzitter Kemphanen reageert op vechtpartij met tegenstander

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.