Siem de Jong kijkt uit naar duel in De Kuip: 'Vijandige sfeer heeft wel wat'

25 februari 2017 om 08:00
nl
Siem de Jong is na een kleine blessure weer terug. De aanvallend ingestelde middenvelder hoopt zondag op speeltijd in de kraker tegen Feyenoord. "Maar ik hoop vooral dat we winnen."
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Het is al even duidelijk, PSV moet van Feyenoord winnen om nog een rol te kunnen spelen in de titelstrijd. "Ja, anders wordt het gat wel heel groot", zegt De Jong. "We moeten winnen. Daar gaan we voor en daar focussen we ons op."
'Vijandige sfeer'Als Ajacied speelde De Jong al een aantal keer in De Kuip, zondag gaat hij daar heen als PSV'er. Hij weet dat het publiek een rol kan spelen in zo'n wedstrijd. "Het is wel een leuke sfeer. Wel vijandig, maar dat heeft wel wat. Het is een wedstrijd die leeft. Het stadion leeft. Dat geeft spelers wel wat extra's, bij beide partijen."
De Jong doet het goed in die 'leuke en vijandige' sfeer. "Ik heb redelijk wat doelpunten gemaakt in De Kuip, ik hoop dat zondag weer te kunnen doen."
Winnen boven speeltijdDe Jong komt terug van een kleine blessure, daarom rekent hij niet op een basisplaats tegen Feyenoord. "Ik denk niet dat ik gelijk zal starten. Het was een kleine blessure, niets bijzonders, maar je mist er wel trainingen door. Ik hoop nu zoveel mogelijk te spelen. Maar ik hoop vooral dat we winnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.