'Ex-partner maakt Henk Krol het leven zuur'

25 februari 2017 om 10:27
nl
Een ex van Henk Krol heeft de bankrekening van de lijsttrekker van 50PLUS ‘leeg geplunderd’. De Eindhovenaar zei dit vrijdagavond in het tv-programma Jinek. Zijn voormalige vriend heeft volgens Krol ‘met een trucje’ ook maandenlang privépost van de politicus op zijn huisadres laten bezorgen.
Geschreven door

Krol suggereert verder dat de man aan het weekblad Elsevier heeft verteld dat hij een boete heeft gekregen voor het oneigenlijk privégebruik van een leaseauto. Krol spreekt gekscherend van een ‘mooi verhaal’ en ontkent dat hij de wet heeft overtreden.
LEES OOK: 'Henk Krol sjoemelde met ritten van lease-auto'
Krol heeft de politie van dit alles op de hoogte gebracht, maar het is onbekend of hij aangifte gaat doen of al heeft gedaan. Evenmin werd uit het interview  duidelijk hoeveel geld achterover is gedrukt.
De hoofdredacteur van Elsevier, Arendo Juistra, blijft achter de beweringen in zijn tijdschrift staan, zo liet hij de redactie van Jinek desgevraagd weten.
Rutger CastricumTijdens het programma vertelde Rutger Castricum, journalist bij PowNed, dat Krols ex twee jaar geleden tegen hem heeft gezegd dat de Eindhovenaar darmkanker had. Het geld dat hij voor de behandeling van een zorgverzekeraar kreeg, zou hij vervolgens hebben doorgesluisd naar de Gaykrant, waarvan Krol oprichter en hoofdredacteur was. Omdat Krol dit ontkende en Castricum zijn versie van het verhaal geloofde, heeft hij het nooit als nieuws naar buiten gebracht. Castricum: “Henk is een markant man, maar ook een boef en een man die achtervolgd wordt door leugens en smet.”
LEES OOK: Henk Krol had 'geen flauw idee' maar hij gaf toch echt zelf door dat hij naar het gymnasium ging
Eerdere problemenHenk Krol kwam deze week verscheidene malen in het nieuws wegens ongelukkige uitlatingen over de AOW. Ook zou hij ten onrechte in zijn cv hebben opgenomen dat hij in Eindhoven een opleiding aan het gymnasium heeft gevolgd. In werkelijkheid ging hij naar de hbs in Venlo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.