Een motor van dertigduizend euro en dat speciale 'vrije gevoel': een kijkje op de motorbeurs

25 februari 2017 om 16:07
Brabantse motorliefhebbers reizen dit weekend af naar Utrecht voor de jaarlijkse motorbeurs. Motorrijden is nog onverminderd populair. Volgens het CBR steeg het aantal motorrijders vorig jaar met ruim tien procent.
Profielfoto van Verhagen Audrey
Geschreven door
Verhagen Audrey

De gangen van de jaarbeurs stromen vol met bezoekers. Het zijn vooral mannen die zich in groepjes over het terrein begeven. Af en toe schuifelt er een gezin voorbij. Het valt nog niet mee om hier Brabanders te spotten. Geen gekke kleding of sjaals in carnavalskleuren te zien. Wel zijn er motoren in overvloed, net als stands waar je helmen en motorpakken kunt kopen. Hier en daar zit er een beeldschone dame op een motor.
[tweet:https://twitter.com/Au3V/status/835439114740604932]
Op het 'merkenpaviljoen' mogen bezoekers even voelen hoe het is om op een peperdure motor te zitten. Net als veel andere motormerken toont het Italiaanse motormerk Ducati hier zijn nieuwste modellen. Een daarvan is de Multistrada van ruim dertigduizend euro. Die kans laten veel mensen niet aan zich voorbijgaan. Het is namelijk behoorlijk onbeschoft om zomaar met je billen op iemand anders z`n zadel te gaan zitten. Maar hier mag het.    
[tweet:https://twitter.com/Au3V/status/835199584414625792]
Blinde vrouwEen blinde vrouw betast zorgvuldig de vormen van een Honda. Als ze bij het stuur komt glimlacht ze. Marjonka vertelt hoe ze vroeger bij haar moeder achterop zat. Zes jaar geleden werd ze blind. Ze kan zich de beelden nog goed herinneren en het speciale gevoel dat motorrijden haar gaf. "Die vrijheid en de wind door je haren, geweldig. Mijn ouders hadden ook een Honda en ik mocht regelmatig achterop" Ze vertelt dat ze niets liever zou doen dan weer dat gevoel te ervaren. Bang om blind op een motor te stappen is Marjonka dus niet. Ze pakt de arm van haar vriend Mike. "Als hij een motor heeft, ga ik meteen achterop."
In de No Bike No Glory-bar wordt duidelijk waar al die Brabanders zijn gebleven. Als de zanger vraagt of er ook mensen uit Brabant in de zaal zitten, barst er een oorverdovend gebulder los. Logisch dat ze hier zitten want na al dat moois gaat een drankje er goed in.    

Wachten op privacy instellingen...