Lars Boom geeft op na valpartij in Omloop Het Nieuwsblad

25 februari 2017 om 16:56 • Aangepast 21 november 2020 om 03:16
nl
Als kopman ging Lars Boom voor LottoNL-Jumbo naar Omloop Het Nieuwsblad, maar een succes is het niet geworden. Na een valpartij heeft hij op moeten geven.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Op De Donderij ging een grote groep tegen de grond, dat gebeurde in de voorhoede van het peloton. Boom was een van de renners die tegen de vlakte ging.
Niet veel later gaf de Vlijmenaar de brui eraan. "Ik lag helemaal onderop. Mijn fiets was stuk. En we hadden auto 21, dus ik moest sowieso lang wachten. Maar ik was ook niet meer in staat om de koers makkelijk verder te rijden."

Wachten op privacy instellingen...

Geen fysieke problemen verwachtOndanks de opgave zijn er naar verwachting geen grote fysieke problemen voor Boom. "Mijn heup is wat kapot, mijn schouderblad voelt niet goed en ik heb wat last van mijn knie." Toch wil hij zondag van start gaan bij Kuurne-Brussel-Kuurne. "ik heb alleen wat schaafwonden. Het ging wel hard. Ik hoop dat ik morgen gewoon kan rijden, zodat ik wat kilometers in de benen kan krijgen."

Wachten op privacy instellingen...

De Belg Greg van Avermaet won Omloop Het Nieuwsblad uiteindelijk. Hij kwam voor Peter Sagan en Sep Vanmarcke over de finish.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.