Laatste elf carnavalswedstrijden geven PSV hoop richting duel met Feyenoord

25 februari 2017 om 18:10 • Aangepast 21 november 2020 om 03:16
nl
In de laatste elf seizoenen presteerde PSV goed in de eredivisie tijdens carnaval. Het geeft de Eindhovenaren hoop en vertrouwen in aanloop naar de ‘carnavalskraker’ tegen Feyenoord.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Negen keer mochten de PSV-fans na de carnavalswedstrijd terug naar Eindhoven om verder te feesten, van de laatste elf edities werden er negen gewonnen. Vorig seizoen won PSV op bezoek bij FC Utrecht (0-2). De laatste drie carnavalswedstrijden werden gewonnen, in de twee seizoenen daarvoor ging het mis. In 2013 kwam PSV op bezoek bij Vitesse niet verder dan een 2-2 gelijkspel, een jaar eerder was FC Groningen met 3-0 te sterk.
Het is niet zo dat PSV tijdens carnaval altijd op papier makkelijke tegenstanders heeft. Zo won het in de afgelopen elf jaar drie keer van AZ. In 2008 de uiteindelijke nummer twee van de eredivisie, twee jaar geleden de nummer drie aan het einde van het seizoen.
Negatieve reeks Willem IIWillem II speelt in het carnavalsweekend op zaterdag de uitwedstrijd tegen Excelsior. Het is een kans om te breken met een vervelende traditie. In de afgelopen elf jaar won de Tilburgse club geen enkele uitwedstrijd in de eredivisie tijdens carnaval.
Vorig seizoen speelde het met 0-0 gelijk, ook toen speelde het een uitwedstrijd tegen Excelsior. Verder werd er in elf seizoenen één wedstrijd gewonnen, dat was tijdens de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag in 2007 (2-1). Zeven keer werd er verloren. In die elf seizoenen speelde Willem II twee keer in de Jupiler League, daar werden de twee uitwedstrijden wel allebei gewonnen.
NAC-spelers maandag als indiaan naar KielegatNAC won vrijdagavond het 'Alaafondje NAC' met 1-0 van FC Volendam. De spelers kunnen maandag de stad in, de dag van de optocht. "Van mij mogen ze, daar hebben ze nu wel een reden voor", zegt trainer Stijn Vreven. "Ik heb er niks over gezegd. Maar als je een beetje eergevoel hebt ga je niet feesten als je verliest. Misschien hebben ze er alles aan gedaan om het feestje te kunnen vieren. Dat gun ik ze ook."
De selectie gaat verkleed als indianen, verwijzend naar de bijnaam van de oefenmeester.

Wachten op privacy instellingen...

PSV beste 'carnavalsploeg'De KNVB rekende uit wie er over de laatste elf jaar de beste 'carnavalsploeg' was. PSV haalde in de afgelopen elf jaar de meeste punten, 28 uit elf duels. FC Oss (21 uit 11) en Helmond Sport maken de top drie compleet.
De KNVB nam ook de Limburgse clubs mee in de ranglijst. MVV Maastricht staat vijfde op de ranglijst, tussen alle Brabantse clubs. Fortuna Sittard, VVV-Venlo en Roda JC bezetten de laatste posities met plaats tien tot en met twaalf.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.