Kevin Abbring derde in opener Belgisch kampioenschap

25 februari 2017 om 23:24
nl
Kevin Abbring is derde geworden in de Rally van Haspengouw. De rijder uit Son, die dit jaar verrassend uitkomt in het Belgisch kampioenschap met Peugeot, is dit jaar titelkandidaat in België. "Tevreden? Absoluut, er had niet veel meer in gezeten. Met het materiaal wat we hebben denk ik dat we redelijk indruk hebben gemaakt", aldus Abbring na de wedstrijd.
Profielfoto van Dré Galiart
Geschreven door
Dré Galiart

Het was onverwacht nieuws afgelopen week. Uitgerekend Abbring, in dienst van het WK team van Hyundai, die met Peugeot het BRC (Belgian Rally Championship) ging rijden. "Er werd duidelijk dat ik voor 2017 naast mijn vaste test- en ontwikkelingswerk beschikbaar was voor een extra sportief programma", liet hij weten. Krap een week later start hij al in zijn eerste wedstrijd.
Foute keuzeAl direct na de eerste klassementsproeven kijkt Abbring tegen een achterstand aan. Hij koos voor zachte banden, terwijl de concurrentie allemaal de hardere band koos. "Normaal zou dat moeten, ook volgens Michelin, maar die keuze werkte totaal niet", reageert Abbring. Met nog een klein foutje als ‘bonus’ is de achterstand op leider Princen dan al 22 seconden.
Power nodigMet de opgelopen achterstand weet Abbring dat het dan al een gelopen race is. Vooraf had hij de kans op winst toch al niet te hoog ingezet. "We moeten realistisch zijn, dit is een van de minst technische wedstrijden van het kampioenschap, dan komt het allemaal op power aan. We weten allemaal dat deze auto ongeveer 15 pk tekort komt, maar we zaten er redelijk goed bij", vind Abbring. Over drie weken mag hij opnieuw aan de bak in de Rally van Spa.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.