PSV afgehaakt in titelstrijd na (Hawkeye-)nederlaag bij Feyenoord [LIVEBLOG]

26 februari 2017 om 17:27 • Aangepast 21 november 2020 om 03:15
nl
PSV is zondagmiddag afgehaakt in de strijd om de landstitel. De Eindhovenaren verloren met 2-1 bij koploper Feyenoord, mede dankzij de doellijntechnologie die in De Kuip aanwezig is.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Scheidsrechter Bas Nijhuis kende in de 82e minuut het (winnende) doelpunt toe, nadat op zijn horloge de melding was verschenen dat de bal helemaal over de lijn was gegaan. Het bleek een eigen doelpunt van PSV-doelman Jeroen Zoet, die de bal tot achter de lijn naar zich toetrok nadat hij een kopbal van Jan-Arie van der Heijden had gepakt. Feyenoord vergrootte het gat met PSV daardoor tot liefst elf punten.

Wachten op privacy instellingen...

Waar PSV niet thuis gaf, begon Feyenoord wel vol overgave aan de topper en blufte het de Eindhovenaren in de openingsfase af. Het leverde na kansen voor Eljero Elia en Nicolai Jörgensen in de negende minuut de verdiende openingstreffer op. Terence Kongolo liep met grote passen voorbij de zwakke PSV-rechtsback Santiago Arias en vond voor het doel Jens Toornstra, die de 1-0 binnen schoot.
Gelijkmaker PSVMet die voorsprong op zak nam Feyenoord gas terug, waardoor het slap gestarte PSV op adem kon komen. De regerend kampioen kreeg na een half uur echter een nieuwe tegenvaller te verwerken toen Marco van Ginkel geblesseerd van het veld moest. PSV kwam weliswaar wat beter in de wedstrijd, maar echt grote kansen creëerde het niet. Na een uur spelen, toen Feyenoord nog steeds domineerde, trok Gastòn Pereiro met een fraai schot de stand gelijk (1-1). Steven Bergwijn had zelfs de 1-2 op zijn schoen, maar miste jammerlijk.
De thuisclub zette echter nogmaals aan en gaf PSV in de slotfase de knock-out in de wedstrijd en de titelstrijd. Met dank aan Van der Heijden, Jeroen Zoet en de doellijntechnologie.

"Ik denk dat dit gat onoverbrugbaar is, ja", zei PSV-aanvoerder Luuk de Jong na afloop. "De eerste plaats is nu wel heel ver weg. Helaas, want we hadden zelf de 1-2 moeten maken. We begonnen niet goed en Feyenoord speelde heel fel. Daarna hebben we gestreden, maar het mocht niet zo zijn."
LiveblogOmroep Brabant hield een liveblog bij van de wedstrijd. Die is hieronder terug te lezen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.