Zebrapad in Rijen is niet zichtbaar voor verkeer: 'Levensgevaarlijke verkeerssituatie'

26 februari 2017 om 15:35
nl
Na jaren wachten kregen bewoners van seniorencomplex De Regent in Rijen eindelijk hun zin: de Regentenstraat werd voorzien van een zebrapad zodat de ouderen veiliger over kunnen steken. Toen het pad er eenmaal lag, bleek deze echter gevaarlijk en onoverzichtelijk. Het zebrapad was vanaf het Raadhuisplein namelijk helemaal niet te zien. Een levensgevaarlijke situatie.
Profielfoto van Wijffelaars Mariëlle
Geschreven door
Wijffelaars Mariëlle

Al in 2014 voerde het bestuur van de bewonerscommissie van De Regent gesprekken met de gemeente Gilze en Rijen. Hun wens: een zebrapad op de Regentenstraat. De gemeente gaf geen akkoord. Een jaar later werden de gesprekken hervat en vorig jaar was het zover, er kwam een oversteekplaats.
'Levensgevaarlijke situatie'De verbazing bij de bewoners van De Regent was groot toen het zebrapad eenmaal klaar was. Het pad was namelijk op de verkeersdrempel geplaatst, maar lag tegen de schuine kant aan. Verkeer dat komt vanaf het Raadhuisplein kan het zebrapad helemaal niet zien liggen.
"Levensgevaarlijk", vindt voorzitter John Werkhoven van de bewonerscommissie. "Het verkeer rijdt er ook best hard dus het is écht wel link." Het zebrapad wordt veel gebruikt door de oudere bewoners van het seniorencomplex. Als ze boodschappen gaan doen, steken ze de Regentenstraat over om naar de winkels te lopen. "Geen veilige situatie", aldus Werkhoven.
Pad wordt twee meter verplaatstDe commissie trok aan de bel en uiteindelijk gaf de gemeente toe dat het zebrapad op een verkeerde plek ligt. "Over een paar weken wordt het pad twee meter verplaatst", zegt Werkhoven. "Dan ligt het midden op de drempel en kunnen onze bewoners weer veilig oversteken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.