Politie stopt onderzoek naar dood Marc de Bonte: 'Niets wijst op misdrijf'

28 februari 2017 om 16:02
nl
Er zijn geen aanwijzingen dat Marc de Bonte door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie heeft het rechercheonderzoek naar de dood van De Bonte afgerond. De sectie en het toxicologisch onderzoek geven geen duidelijkheid over de doodsoorzaak.
Profielfoto van Wijffelaars Mariëlle
Geschreven door
Wijffelaars Mariëlle

Marc de Bonte kwam in de nacht van 4 op 5 november, na een feestje in zijn sportschool in Bladel en een bezoekje aan een vriend in Turnhout, nooit opdagen bij zijn vriendin Marly de Laat in Best. Zijn lichaam werd bijna drie weken later - op 24 november - gevonden in het Wilheminakanaal in Oirschot.
'Het was geen misdrijf'Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) deed onderzoek naar de vermissing en de doodsoorzaak. Het Wilhelminakanaal werd uitgekamd met sonarapparatuur, duikers en speurhonden. Er kwamen ruim negentig tips binnen bij de politie die werden nagetrokken.
LEES OOK: Peter R. de Vries: 'Marc de Bonte is niet vermoord'
Ook een forensische scan, sectie op het lichaam en toxicologisch onderzoek werden verricht om de doodsoorzaak te achterhalen. Dat is niet gelukt, wel is volgens de politie duidelijk dat er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf.
Nieuwe feiten en tipsHet onderzoek is nu gestopt, als in de toekomst nieuwe feiten of tips boven komen wordt dat nagegaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.