Moet Vincent Janssen vrezen voor plek in Oranje? [CIJFERS] - Omroep Brabant

Moet Vincent Janssen vrezen voor plek in Oranje? [CIJFERS]

28 februari 2017 om 13:53
nl
Geeft bondscoach Danny Blind ook bij de komende interland de voorkeur aan Vincent Janssen in de spits? Het is zeer twijfelachtig, omdat de voetballer uit Oss nauwelijks speeltijd krijgt bij Tottenham Hotspur. We hebben zijn statistieken op een rijtje gezet.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Janssen speelde in februari slechts negen minuten voor Spurs. Dat aantal haalde hij in drie (!) invalbeurten. Met andere woorden: de aanvaller kwam deze maand alleen in de ploeg in de absolute slotfase van een wedstrijd. Vaak om wat tijd te rekken.
In januari kwam de voetballer ook nauwelijks aan spelen toe. Toen kwam hij tot 123 minuten. Janssen stond in de FA Cup-wedstrijd tegen Aston Villa, op 8 januari, in de basis. De enige keer dit jaar dat de voetballer vanaf de aftrap mocht beginnen. En in die wedstrijd werd hij na een uur gewisseld. Janssen viel in januari drie keer in.
Speeltijd in het najaarDe aanvaller kwam dit seizoen, alles bij elkaar opgeteld, tot 1153 speelminuten voor Spurs. Omgerekend houdt dat in dat de Ossenaar 32,8 procent van de wedstrijden speelt. Dat aantal is nog best hoog, omdat Janssen veel speeltijd kreeg in september (267 minuten), oktober (363 minuten) en november (204 minuten). Dat kwam door blessureleed van concurrent Harry Kane.
LEES OOK: Vincent Janssen uitgelachen in Engeland: 'Slechtste spits van de Premier League'
Janssen staat op vier doelpunten voor Spurs. Hij scoorde steeds vanaf de strafschopstip. De Ossenaar maakt één goal per 288 minuten. Dat is voor een spits geen goed gemiddelde. Bondscoach Blind zou daarom eind maart, in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije, zomaar voor Bas Dost in de punt van de aanvaller kunnen kiezen.
Dost is met achttien treffer topscorer in de Portugese competitie. Hij scoort gemiddeld één goal per 96 minuten voor Sporting Portugal. Bovendien is Dost een vaste waarde bij de Portugese topclub.
Wat weer voor Janssen pleit is dat hij het in Oranje altijd goed heeft gedaan. In tien interlands maakte hij vier goals. [youtube:https://youtu.be/45HIc6jFNnI]Daarnaast kan er veel over de Ossenaar worden gezegd, maar niet dat hij niet hard werkt of zich te veel met zaken buiten het voetbal bezighoudt. Zijn statistieken zijn de laatste maanden alleen niet zo best. Veel zal afhangen van de komende maanden. Want wat als er een concurrent van Janssen geblesseerd raakt en hij opnieuw zijn kans krijgt? Pakt hij hem dan wel?
LEES OOK: Trainer van Tottenham Hotspur wil 'meer zien' van Vincent Janssen
Zoals de zaken er nu voor staan, zal Blind in de uitwedstrijd tegen Bulgarije de voorkeur geven aan Dost. Janssen zal ongetwijfeld, ondanks zijn bijrol, een uitnodiging voor Oranje krijgen. Maar ook daar zal hij vermoedelijk op de bank beginnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.