Video

Heel dorp huilt: ernstig ziek erelid Louis Schenk viert zijn allerlaatste carnaval [VIDEO]

1 maart 2017 om 10:20 • Aangepast 21 november 2020 om 03:11
nl
Een carnaval met een lach, maar vooral met dikke tranen. Prins Noot benoemde zijn vader Louis Schenk tot erelid van de carnavalsstichting. Drie weken geleden werd bekend dat de 'Grootste Boer' en voormalig prins ernstig ziek is. Een enorme klap voor het dorpje Huijbergen, waar Louis al 43 jaar het carnaval mee organiseert.
Profielfoto van de Schipper Eva
Geschreven door
de Schipper Eva

Voor Prins Noot, oftewel Wesley Schenk, was het een avond met een dubbel gevoel. Als zoon van Louis had de prins het niet gemakkelijk. Hij mocht zijn vader benoemen tot erelid, maar tegelijkertijd was daar het besef dat het de allerlaatste carnaval samen met zijn vader zou zijn.

Wachten op privacy instellingen...

'Ik zou niet anders willen'Als Prins Carnaval vierde Wesley dit jaar, ondanks het slechte nieuws, gewoon carnaval. "Pa zegt: ik zou niet anders willen dan dat je gewoon gaat. Dat is wel een heel mooi gebaar natuurlijk", vertelt hij geëmotioneerd.
Vader Louis was zelf zeventien jaar lang Prins Carnaval. Daarna was hij jarenlang de Grootste Boer van Sanegat. Dat er drie weken geleden kanker door zijn hele lichaam werd ontdekt, is voor de carnavalsliefhebber moeilijk te bevatten: "Het is heel raar. Je verwacht het helemaal niet. En ineens zit het toch overal."

Wachten op privacy instellingen...

Ondanks alle ellende, blijft de liefde voor carnaval duidelijk naar voren komen: "Kijk als ik nu net vóór carnaval was komen te overlijden, was het veel erger geweest. Dan had ik dit ook allemaal niet kunnen zien", vertelt Louis in tranen.
Veel pechHet was een trieste carnavalsperiode voor Sanegat dit jaar. Naast het slechte nieuws van Louis Schenk, werd er ook twee keer ingebroken. Eerst werd een quad gestolen die nodig was voor de optocht. En eind januari werd al het elektrisch gereedschap meegenomen uit de bouwhal van de prinsenwagen. Gelukkig kwam de wagen er uiteindelijk alsnog.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.