Uitzetting Armeens gezin uit Boxmeer definitief: geen beroepszaak Europees Hof

1 maart 2017 om 09:23
nl
Een proces bij het Europees Hof om de uitzetting van het Armeense gezin Khachatryan uit Boxmeer ongedaan te maken, gaat niet door. Het Hof neemt de aanvraag van het gezin niet in behandeling. Dat meldt Kliknieuws De MaasDriehoek.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Hovsep Khachatryan, zijn vrouw en twee kinderen moesten in december 2016 na zeventien jaar het land verlaten. De gemeenteraad van Boxmeer probeerde de uitzetting drie jaar lang te voorkomen. Ook veel bewoners verzetten zich tegen de uitzetting van de familie en begonnen een petitie.
LEES OOK: Armeen (30) uit Boxmeer met jong gezin moet het land uit: 'Je stort gewoon in elkaar'
Andere naamVader Hovsep kwam op 16-jarige leeftijd naar Nederland toe. Op advies van zijn oom gaf hij niet zijn ware naam op. Toen hij dit in 2010 opbiechtte, werd zijn verblijfsvergunning ingetrokken. Volgens de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) speelde een eerdere veroordeling ook mee bij de beslissing. Hovsep Khachatryan werd een aantal jaar geleden veroordeeld voor geweld tegen een politieagent.
Het gezin had nog altijd de hoop dat het Europees Hof de uitzetting terug zou draaien. Maar volgens het Hof is de uitzetting niet in strijd met de wet en daarom is de aanvraag voor een beroepszaak niet-ontvankelijk verklaard.
LEES OOK: Vrienden Armeens gezin bezoeken achtergelaten huis: 'Het voelt alsof ze dood zijn'
GeldinzamelingHet gezin werd in Armenië tijdens de eerste periode opgevangen door een tante. De SP in Boxmeer zamelde na het vertrek geld in om het gezin te ondersteunen en de koude Armeense winter door te helpen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.