Fraude van ruim een ton met Thaise ziekenhuisfacturen: man in Brabant opgepakt

1 maart 2017 om 11:46
nl
Een 68-jarige man is dinsdag in Brabant aangehouden op verdenking van fraude met ziekenhuisfacturen in Thailand. De fraude met de valse facturen bedraagt vermoedelijk 130.000 euro. De verdachte verkocht in Thailand ziekenhuisfacturen aan Nederlandse toeristen.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Op de facturen werden kosten vermeld voor een opname in het ziekenhuis in Bangkok. Kopers declareerden na terugkeer in Nederland de 'kosten' bij hun zorgverzekeraar. Sommigen deden dit zelfs meer dan een keer. De man die is aangehouden woonde in Thailand.  
Op het moment van zijn aanhouding verbleef hij tijdelijk in Nederland. In twee huizen in Brabant zijn doorzoekingen gedaan om bewijsmateriaal te verzamelen. Waar precies maakt de inspectie SZW, die het onderzoek naar de fraude heeft gedaan, niet bekend. Waar de 68-jarige verdachte precies is aangehouden, wordt ook niet bekendgemaakt.
Vooralsnog elf verdachten vervolgdVermoedelijk hebben tientallen Nederlandse toeristen de afgelopen jaren valse facturen gedeclareerd. Een woordvoerder van de inspectie laat weten dat er zo'n vijftig gevallen van fraude in beeld zijn. Op dit moment worden volgens hem elf verdachten vervolgd. Maar hij sluit niet uit dat er nog meer mensen vervolgd gaan worden.
Vijf zorgverzekeraars hebben volgens de inspectie melding gemaakt van mogelijke fraude met valse Thaise facturen. Na deze meldingen startte de recherche Zorgfraude Inspectie SZW een onderzoek. De Inspectie SZW is de voormalige Arbeidsinspectie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.