Video

'Wat zie je er goed uit vandaag!' Geef eens een compliment op Nationale Complimentendag

1 maart 2017 om 17:45 • Aangepast 21 november 2020 om 03:09
nl
Denk eens goed na: Geef jij veel complimenten? En als je een compliment krijgt, hoe reageer je dan? Woensdag is de 15e Nationale Complimentendag en kun je heel de dag ongegeneerd complimenten uitdelen en ontvangen.
Profielfoto van van Middendorp Petra
Geschreven door
van Middendorp Petra

Probeer het eens bij een vriend of vriendin: wat zit je haar leuk. Of wat goed dat je er bent. Een compliment maken is vaak niet zo moeilijk, maar een compliment ontvangen is voor veel mensen wel lastig.

Wachten op privacy instellingen...

OnderzoekDatingsite Parship.nl deed een onderzoek naar complimenten uitdelen en ontvangen. Uit het onderzoek blijkt dat zowel mannen als vrouwen het leuk vinden om complimenten te krijgen. Lastig is het wel. Vijftien procent van de vrouwen en tien procent van de mannen weet niet goed hoe te reageren. Vaak wordt het afgedaan met een grapje of ongemakkelijk weggelachen.
Zo doe je het Een goed compliment is zeker niet cliché en ook niet te slijmerig. Een compliment moet uit het hart komen en oprecht zijn. Er eentje maken omdat het zo hoort, komt vaak niet goed over. Mensen prikken daar zo door heen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.