Korte brand in villa Marcel Senders, oud-advocaat werd eerder beschoten - Omroep Brabant

Korte brand in villa Marcel Senders, oud-advocaat werd eerder beschoten

1 maart 2017 om 15:01 • Aangepast 21 november 2020 om 03:09
nl
In de villa van oud-advocaat Marcel Senders in Waalre woedde woensdagmiddag brand. Die ontstond in het dak van een uitbouw. De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand, maar volgens Senders zelf is er geen reden om aan te nemen dat er opzet in het spel is.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Marcel Senders werd in 2013 vlakbij de villa aan de Vlasrootlaan beschoten, toen hij in zijn auto zat. Hij raakte toen lichtgewond.
Geen gewondenDe oud-advocaat gaat er vanuit dat de brand van woensdag niet is aangestoken. "Er zijn geen sporen van braak gevonden en er is niets van buitenaf gekomen." Hij schat in dat de elektra of spotjes in het verlaagde plafond mogelijk te warm zijn geworden.

Wachten op privacy instellingen...

Er was niemand thuis op het moment dat de brand ontstond. Door het automatische brandalarm was de brandweer er snel bij. Volgens Senders valt de schade mee. "Aan de buitenkant is nauwelijks te zien dat er brand is geweest. De schade is gelukkig beperkt gebleven."
'Lekker rustig'Na de schietpartij bij de villa in 2013 zijn twee mannen veroordeeld tot jarenlange celstraffen. De advocaat werd na de aanslag maandenlang beveiligd. "Sindsdien is het lekker rustig", zegt Senders.  Hij stopte begin 2014 met zijn beroep. In 2012 was Senders verdachte in een onderzoekn aar faillissementsfraude en valsheid in geschrifte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.