Toon Gerbrands: 'Het Feyenoord van nu lijkt qua gretigheid op het PSV van twee jaar geleden' - Omroep Brabant

Toon Gerbrands: 'Het Feyenoord van nu lijkt qua gretigheid op het PSV van twee jaar geleden'

1 maart 2017 om 20:25
nl
De timing leek wat ongelukkig. Drie dagen nadat zijn club in De Kuip de titelaspiraties in rook op zag gaan, presenteerde PSV-directeur Toon Gerbrands zijn boek 'Mijn Stijl'. Een persoonlijke visie over succesvol topsport-managment. Succesvol waren de afgelopen twee seizoenen, maar is dit seizoen bepaald niet.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Voor Gerbrands zelf was dat geen punt. "Ik heb ook na de nederlaag in De Kuip gewoon een carnavalsonderscheiding opgehaald. Dat had ik nou eenmaal afgesproken. En ook nu kreeg ik te horen of ik me niet druk moest maken met andere zaken dan met dit boek. Nee! Met die andere zaken ben ik ook bezig, maar dit was afgesproken en dan kom ik dat na. Leiderschap toont zich in tijden dat het wat lastig is. Dan moet je je niet verstoppen."
Interessant is om in 'Mijn Stijl' te lezen waarom de afgelopen twee seizoenen wél succesvol waren en dit seizoen niét. Gerbrands over de twee kampioensjaren.
Accenten"Je kan accenten aangeven, maar ik kan natuurlijk niet het verschil maken. Er is een elftal en een coachingsstaf en iedereen is daarmee bezig. Daarbij vervul ik ook een rol. Maar niet te veel eer. Bescheidenheid hoort bij de functie waar ik in zit."
Maar dit jaar loopt het anders en kan de Platte Kar in de schuur blijven en zal het Stadhuisplein niet gereserveerd hoeven te worden. Gerbrands heeft wel een idee hoe dat komt.
'Ever change a winning team' lukte dit jaar niet"Mensen zullen aanslaan op de volgende zin die ik in mijn boek geschreven heb: 'always change a winning team'. Dat was ook onze opzet. Twee internationals waren afgelopen zomer van plan weg te gaan. Dat lukte niet en daar staat waarde tegenover. Ieder jaar willen we drie of vier spelers vervangen. Dat lukte afgelopen zomer niet, maar dat gaat komend seizoen weer wél gebeuren."
Om nu na de nederlaag bij Feyenoord de zaken bij PSV drastisch anders aan te gaan pakken is geen goed idee volgens Gerbrands.[tweet:https://twitter.com/paulpostman/status/837014064232546305]Een verdieping hoger qua inzet "De manier hoe Feyenoord tegen ons speelde leek op het PSV van twee jaar geleden, dat toen ook een lange tijd geen kampioen was geworden. Daar moest toen ook alles voor wijken en alles aan de kant gaan. Als wij dit Feyenoord willen bestrijden, dan moeten we een verdieping hoger qua inzet gaan. Maar er zijn nog tien wedstrijden te gaan. Dat zijn nog dertig punten die te verdienen zijn. Pas in de zomer hebben we de evalatie klaar, besproken en dán gaan we handelen."
Naar het Boekenbal?Het boek van Toon Gerbrands ligt vanaf nu in de winkel. En wie weet zien we Gerbrands dus ook op 24 maart bij het Boekenbal. Uitgenodigd is hij nog niet, maar een invitatie zou hij niet afslaan."Dat zijn wel hele echte, literaire schrijvers die daar komen, volgens mij. Maar als ik gevraagd word ga ik er heen. Ik maak alles graag een keertje mee. Net zoals ik nu mijn debuut bij het carnaval heb gemaakt ga ik ook hier graag heen."[tweet:https://twitter.com/paulpostman/status/837014847208456193]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.