Bier in je saxofoon: instrumentendokter razenddruk met reparaties na carnaval - Omroep Brabant

Bier in je saxofoon: instrumentendokter razenddruk met reparaties na carnaval

1 maart 2017 om 22:08
Bier in je instrument of een verloren onderdeel van een saxofoon. Het zijn ongelukken die vooral tijdens carnaval gebeuren. Als de kater eenmaal is ingedaald, beseft menig muzikant dat het tijd is voor reparatie. Reparateurs varen wel bij die carnavalsongelukken.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

In zijn winkel in Veldhoven laat reparateur Johan van Geffen de kapotte instrumenten zien. Hij haalt een dwarsfluit tevoorschijn die de grond van dichtbij heeft gezien. "Gevallen. En het onderste stuk is losgeraakt, dus die moeten we aan elkaar maken."
Alleen hoge notenMet name bier en instrumenten blijken een lastige combinatie, legt Van Geffen uit terwijl hij de getroffen saxofoon probeert te bespelen. "Je merkt dat de toetsen plakken en hoort dat de kleppen iets in vertraging terugkomen. Bij een ander komen er alleen maar hoge noten uit. Die kan een half carnavalsnummer spelen." Een klein mankement kan al voor een paar tientjes verholpen zijn, maar wie het afgelopen carnaval echt bont heeft gemaakt moet rekenen op een hoge rekening. Een nota van 600 euro is geen uitzondering. "Dan wordt het een dure carnaval ja. Als bij deze sousafoon waar de steuntjes van zijn afgebroken. Dat moet allemaal weer gesoldeerd worden."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...