O'G3NE laat vandaag het Songfestivallied voor het eerst te horen

3 maart 2017 om 08:42
nl
Vanmorgen om kwart voor twaalf gaat het gebeuren. Dan krijgt het grote publiek het Songfestivallied van O'G3NE 'Lights and Shadows' voor het eerst te horen. Het gaat om een meerstemmige powerballad, zoals we die van de zingende zusjes uit Fijnaart gewend zijn.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

"Powerballads zijn hun specialiteit dus dit is geen gekke keus", zegt Tom van den Oetelaar, songfestivalkenner van Omroep Brabant.
'Veel licht en schaduw'Donderdag lekte de titel van het nummer uit. 'Lights and Shadows' is in ieder geval geen risico. "Er zijn al honderden liedjes voorbijgekomen bij het Songfestival met licht en schaduw, dus dat past prima in het straatje", vindt Tom.[youtube:https://youtu.be/X8oTtSTRdSw]"En er waren ook winnaars met die woorden in de titel, zoals Love Shine a Light", vertelt hij. In 1997 won Katrina& The Waves met dat nummer het songfestival.
Er is dus voorlopig nog weinig bekend over Lights and Shadows. Wat we wel al weten is dat het nummer geschreven is door Rick Vol en Rory de Kievit. Rick is de vader van Lisa, Amy en Shelly. En Rory is de vriend van Shelley.
OngustigOp donderdag 11 mei zal O'G3NE het nummer zingen in de tweede halve finale van het Songfestival. Volgens kenners is dat niet heel gunstig, hun halve finale meer deelnemers telt en ze al vroeg in het programma moeten aantreden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.