Schattig schaapje Casper brengt geld in het laatje voor goed doel

2 maart 2017 om 15:59 • Aangepast 21 november 2020 om 03:08
nl
Hij is klein van stuk en zijn haar zit altijd keurig in de krul. Hij is ondeugend en ondernemend en houdt van knuffelen. Hij kijkt wel wat schaapachtig uit zijn ogen. Maar dat kun je hem niet kwalijk nemen, want Casper is een lammetje. Zijn extreem hoge schattigheidsfactor brengt geld op voor onderzoek naar de behandeling van alvleesklierkanker.
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

Femke Maurits uit Heerle fokt schapen van het ras Walliser Schwarznase. Op 11 januari zag bij haar een lammetje het levenslicht. Over zijn naam hoefde Femke niet lang na te denken: Casper. Het diertje is vernoemd naar professor en arts Casper van Eijck. "Op mijn 27ste heb ik borstkanker gehad. Dankzij deze arts ben ik alweer 17 jaar verder." Lammetje als filmsterDokter van Eijck doet onderzoek naar de behandeling van alvleesklierkanker. Femke: "Sommige mensen overlijden daar binnen een paar weken aan." Femke besloot om een stapje verder te gaan dan alleen haar lammetje naar de arts te vernoemen. Met haar Casper zamelt ze geld in voor het onderzoek van dokter Van Eijck. En daarom schittert het lammetje nu in koddige filmpjes op Facebook. Het 'verdienmodel' is simpel. Mensen kunnen geld doneren. Bij elke vijftig euro die binnenkomt, verschijnt een nieuw avontuur van Casper op Facebook. Of van Casprientje. Want wat is er nou schattiger dan één lammetje? Juist, twee lammetjes! "De vader van Casper heb ik gekocht bij Hetty van Riessen in Almere. Zij schoot helemaal vol toen ik vertelde over de inzamelingsactie met Casper en wilde meteen meedoen. Zo is het tweede lammetje Casprientje erbij gekomen." En dan is er in de filmpjes nog een derde lammetje te zien: "Dat is Bob, de tweelingbroer van Casper." 

Wachten op privacy instellingen...

 Niet blatenDe avonturen van de twee krullenbollen leverden inmiddels ruim 650 euro op. Femke: "Mensen worden er blij van." Dat geldt ook voor dokter Casper van Eijck. "Die vind het héél mooi." Uiteraard kan hij voor zijn onderzoek nog wel wat meer geld gebruiken. Als Casper en Casprientje in de toekomst verkocht worden om in een kudde te gaan leven, leveren ze ieder zo'n 300 euro op. Dat geld gaat ook naar het onderzoek. "En binnenkort worden onze andere schapen geschoren, de volwassen dieren. De opbrengst van de wol gaat er ook heen." Tot 1 september blijft de Facebookactie lopen. Niet blaten maar betalen dus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.